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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  19/06/1998
Data da última atualização:  11/07/2007
Autoria:  EUCLIDES, V. P. B.; MACEDO, M. C. M.; OLIVEIRA, M. P.
Afiliação:  EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Gado de Corte (Campo Grande, MS).
Título:  Beef cattle production on renovated grass pastures in the savannas of Brazil.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 18., 1997, Winnipeg, Saskatoon. Proceedings... [S.l.: s.n., 1997?].
Páginas:  p. 29-109 / 29-110.
Idioma:  Inglês
Notas:  CNPGC.
Conteúdo:  A 3-year grazing trial was conducted, to siudy animal production ondegraded grass pastures, renovated by two levels of fertilization. Allpaddocks were divided into halves: one received 1.5 t/ha of dolomiticlimestone, 400 kg/ha of a fertilizer formula 0-16-18 and 50 kg/ha ofmicroelements (FLI ); and the other 3.0 t/ha , 800 kg/ha and 50 kg/ ha of the same fertilizers (FL2). Productivity on FL2 pastures was greater than that on FLI pastures, averaging 565 and 395 kg of liveweight gain (LWG)/ha/year, respectively. For all grasses the productivity in both fertilizer treatments decreased linearly from the first to the third, from means of 6î0 and 435 to means of 445 and 325 kg/ha/year, for FL2 and FLI, respectively. Progressive reduction in forage availabilities led to significant reduction of stocking rates over time and consequent productivity. Obviously, balanced nutrition with Ca, P, K, but mainly N, is required to sustain productivity of grass pastures.
Palavras-Chave:  Bovino de corte; Brazilian savannas; Production.
Thesagro:  Adubação; Brachiaria Brizantha; Brachiaria Decumbens; Cerrado; Pastagem; Produção.
Thesaurus Nal:  beef cattle; fertilizer application; pastures.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC3298 - 1UPCPL - --633.2I61p1998.00022
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/01/2017
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, J. F. de; NASCIMENTO, A. M. de S.; COSTA, A. O.; SANTOS, S. de F.; DUTRA, M. da C. P.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  Joyce Fagundes de Souza, Enology Laboratory, University of Bahia State, Juazeiro, BA, Brazil; Antonio Mendes de Souza Nascimento, Enology Laboratory, University of Bahia State, Juazeiro, BA, Brazil; Ayrlan Oliveira Costa, Enology Laboratory, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Sabrina de Freitas Santos, Enology Laboratory, University of Bahia State, Juazeiro, BA, Brazil; Maria da Conceição Prudêncio Dutra, Enology Laboratory, University of Bahia State, Juazeiro, BA, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA.
Título:  Antioxidant capacity, color and total polyphenols in Nazareno and Giallo Muscat white wines produced in the São Francisco Valley, Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016.
Páginas:  p. 65.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  One of the most produced and consumed wine from the São Francisco Valley (SFV) is the Muscat sparkling wines. The main varieties used are Italia and Canelli Muscats. Nazareno and Giallo muscat varieties are used in many regions to produce sparkling wines, presenting typical characteristics. In order to evaluate the adaptation potential of these two varieties to the VSF in the Northeast of Brazil, this work aimed to elaborate fine white dry wines by using both cultivars, and the effect of light and temperature on wine stability. Vines were planted in a partner winery in 2014 in Casa Nova city, Bahia state, Brazil. After harvested in March 2016, grapes were sent to Enology Laboratory of Embrapa in Petrolina, and wines were elaborated by traditional method of white grape vinification (Giovannini and Manfroi, 2009). After alcoholic fermentation at 18ºC±2, wines were corrected for 40 mg L-1 of free SO2 and then bottled. Bottles were placed in a box with controlled environment (35ºC temperature and light with length wave at 280nm), and wines were evaluated 6 days after (Garcia-Falcon et al., 2007).
Palavras-Chave:  Brasil; Estabilidade do vinho; Vale do São Francisco; Vinho branco; Vinho Muscat.
Thesagro:  Uva; Vinho.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152867/1/Giuliano-p65-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16991 - 1UPCRA - DD
CPATSA56288 - 1UMTRA - DD
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